Een gezond immuunsysteem

Mijn persoonlijke motivatie voor een gezond immuunsysteem:

Hoe belangrijk ons immuunsysteem is weten we al jaren en anders zijn we daar in het Corona jaar 2020 wel achter gekomen. We zijn met onze neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk een gezond lichaam en gezonde geest zijn. Dit heb je deels zelf in de hand!

Ik heb privé ondervonden wat de effecten zijn van een minder gezonde leefstijl door weinig beweging, veel stress en jezelf dat ‘lekkere’ te gunnen na een drukke werkweek. Ik voelde me daar uiteindelijk écht niet goed bij, al dacht ik in eerste instantie van wel. Futloos, veel vermoeidheid, pijntje in hoofd of rug, stemmingswisselingen en een lichaamsgewicht dat 33 kilo meer bleef na de 2e zwangerschap. Ik had letterlijk en figuurlijk te veel ballast opgebouwd en het was tijd om dit op te ruimen. Op eigen innerlijke kracht en doorzettingsvermogen, tapas (3e niyama van de yogaleer), heb ik het roer omgegooid. Ik ben de kilo’s weer kwijt en ik geniet weer van een gezond lichaam en gezonde geest. Ik heb de kennis vanuit mijn verpleegkundige opleiding, yoga opleidingen, NLP trainer/coach/counselor en alle andere cursussen en opleidingen gebruikt. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen om mezelf een beter leven te gunnen, mijn lichaam als mijn tempel te beschouwen, ook al is dit maar een tijdelijk voertuig voor de ziel. Naast het fysieke werk heb ik uiteraard ook mentaal, psychisch, emotioneel, relationeel en spiritueel de groei gemaakt. De mens is een holistisch wezen; als je aan het één werkt dan werkt dat door op het andere niveau.

Sinds 2013 ben ik ook in mijn praktijk bewust bezig met het ontwikkelen en gezond houden van lichaam, geest, psyche, spirit en relaties. Al mijn activiteiten zijn daarop gericht; van natuurgeneeskundige therapie tot yoga, van meditatie tot ademsessie, van relatie- en gezinscounseling tot klankontspanning, van koudetraining tot hormoonbalans tijdens de wisseljaren & tantra coaching. Omdat al mijn werk al jaren gericht is op een gezond immuunsysteem was het voor mij volkomen logisch om dit bewust verder uit te bouwen. Ik hoop meer mensen te stimuleren om ook deelgenoot te worden van alle activiteiten in mijn prakijk om een natuurlijke gezonde leefstijl te ontwikkelen.