Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut

In 2015 ben ik mijn praktijk gestart naast mijn baan als systemisch counselor en senior trainer in loondienst. In deze periode ben ik mij steeds meer bewust geworden van de beperking die enkel de reguliere hulpverlening kan bieden aan mensen die lijden. Enkel praten van-hoofd-tot-hoofd zorgt niet voor de noodzakelijke verbinding met het volledige -zelf- en -elkaar-. Kijkend naar de holistische visie vanuit de natuurgeneeskunde, was er hoofdzakelijk aandacht voor de psyche ofwel levenskunst van de 5 natuurgerichte principes:

  1. Energie
  2. Prikkeloverdracht
  3. Drainage
  4. Voeding
  5. Levenskunst

Kijk op www.batc.nl voor meer informatie.

Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik in 2017 volledig zelfstandig ben gaan werken. Ik kan nu eindelijk al mijn werkervaring, persoonlijke ontwikkeling, opleidingen en cursussen gaan combineren tot één geheel: werken als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut.

"In de natuur is er balans. Het is de verantwoordelijkheid van de mens om deze te respecteren zodat deze balans wordt behouden. Dé mens heeft ook een natuurlijke balans. Het is onze verantwoordelijkheid om óók deze balans te respecteren om ziekte te voorkomen". Bibian

Ik ben als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut met Plato normering aangesloten bij Stichting BATC: Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument: www.batc.nl. Stichting BATC is voor de Wkkgz (Wet Kwaliteit, Klachten en geschillen zorg) aangesloten bij de Geschillencommissie Complementaire Behandelvormen: www.camcoop.nl. Hierdoor verplicht ik mij tot het volgen van o.a. supervisie, jaarlijkse bij-scholing, Klachtenregeling, Beroeps- en arbeidsaansprakelijkheid, jaarverslagen. Meerdere zorgverzekeraars geven daardoor een vergoeding voor mijn individuele therapie via de aanvullende polis: natuurgeneeskunde. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Groepsbijeenkomsten komen nooit in aanmerking voor een vergoeding.